Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

Lujzitól szeretettel

2016 január 15.
Feller Adrienne

lazacpate.jpgLujzi lazacpástétoma olyan finom, hogy messzi földön híres. Aki már egyszer megkóstolta, az biztosan mindig arra vágyik majd. Kértem tőle, hogy adja meg a receptet, hogy én is elkészíthessem, amikor csak a családom megkívánja.

- Rendben – mondta , de kezeld titkosan.
- A blogra azért kitehetem? – kérdeztem rémülten.
- A blogra?– kérdezte huncut mosollyal – Igen, oda kiteheted!

Fogadjátok Lujzitól szeretettel a híres, titkos lazacos receptet! :)

 

Lazacpástétom a’la Lujzi

Hozzávalók:
1-2 nyers lazacszelet
1 dl sűrű kókusztej
1 evőkanál kókuszolaj

bors
curry
rozmaring
3 csepp citrom illóolaj
1 friss citrom leve
1 marék apróra vágott snidling
mustár
ketchup

Tégy a kókuszolajba ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, 3 csepp citrom illóolajat, 1 mokkáskanálnyi curryt, egy késhegynyi rozmaringot és egy negyed citrom levét. Ezzel a keverékkel kend be a lazacot és öntsd az egészet nyakon 1 dl sűrű kókusztejjel. Majd hagyd pácolódni egy éjszakán át a hűtőben.

Lujzi szerint ez a legfontosabb lépés, mert ettől lesz majd finom, zamatos a hal íze.

Másnap süsd meg a lazacot 180 fokon kb 30 percig, hogy finom ropogós legyen. Majd egy tálban törd össze, adj hozzá 4 evőkanál mustárt, 2 evőkanál ketchupot és egy marék apróra vágott snidlinget.

Ez a pástétom napokig eláll a hűtőben, így kiváló élmény lesz pirítós mellé, finom fehér borral, vagy akár roséval, ahogy Lujzi szereti.

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE

"Minden számít, ami veled történik, de legfőképpen az, amit magadért teszel. A szépséget nem csak az őrzi meg, amit magadra kensz, hanem az is fontos, amit megeszel, ahogy élsz, amilyen reakcióid vannak helyzetekre és az is, ahogy gondolkodsz. Éppen ezért ez a blog nem csak arról szól, hogyan ápold a bőröd, sokkal inkább arról, hogyan érezd magad jobban a bőrödben, a lelkedben. Arról, hogyan teremts békét magad körül, magadban, hogy amikor a tükörbe nézel, egyre szebbnek lásd magad. Tarts velem, jó olvasást!"