Lujzi lazacpástétoma olyan finom, hogy messzi földön híres. Aki már egyszer megkóstolta, az biztosan mindig arra vágyik majd. Kértem tőle, hogy adja meg a receptet, hogy én is elkészíthessem, amikor csak a családom megkívánja.
- Rendben – mondta –, de kezeld titkosan.
- A blogra azért kitehetem? – kérdeztem rémülten.
- A blogra?– kérdezte huncut mosollyal – Igen, oda kiteheted!
Fogadjátok Lujzitól szeretettel a híres, titkos lazacos receptet! :)
Lazacpástétom a’la Lujzi
Hozzávalók:
1-2 nyers lazacszelet
1 dl sűrű kókusztej
1 evőkanál kókuszolaj
só
bors
curry
rozmaring
3 csepp citrom illóolaj
1 friss citrom leve
1 marék apróra vágott snidling
mustár
ketchup
Tégy a kókuszolajba ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, 3 csepp citrom illóolajat, 1 mokkáskanálnyi curryt, egy késhegynyi rozmaringot és egy negyed citrom levét. Ezzel a keverékkel kend be a lazacot és öntsd az egészet nyakon 1 dl sűrű kókusztejjel. Majd hagyd pácolódni egy éjszakán át a hűtőben.
Lujzi szerint ez a legfontosabb lépés, mert ettől lesz majd finom, zamatos a hal íze.
Másnap süsd meg a lazacot 180 fokon kb 30 percig, hogy finom ropogós legyen. Majd egy tálban törd össze, adj hozzá 4 evőkanál mustárt, 2 evőkanál ketchupot és egy marék apróra vágott snidlinget.
Ez a pástétom napokig eláll a hűtőben, így kiváló élmény lesz pirítós mellé, finom fehér borral, vagy akár roséval, ahogy Lujzi szereti.