Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

A gyulladt bőr gyógyírja

2024 május 23.
Böröcz Bori Szépségterapeuta

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.”

(Lev Tolsztoj: Anna Karenina)

 

Tolsztoj kezdőmondatát átfogalmazhatom úgy is, hogy a problémamentes arcbőrök mind hasonlók egymáshoz, minden gyulladt, irritált bőr azonban a maga módján az. Szépségterapeutaként mindannyian, de bármilyen holisztikus szemléletben a bőrrel foglalkozó szakember úgy néz a bőrre, és a bőrproblémára, mint egy tünetre, ami valamilyen belső (fizikai vagy lelki) állapot kivetülése.

 

Ettől még a tüneteket hasznos és jó enyhíteni, mert aki töltött már csak 24 órát húzódó, gyulladt aknéval az arcán, feszült az érzékeny bőre télen, jelent meg a legrosszabb helyen és időben egy nagy gyulladás az arca közepén, égett le az arca fájdalmasan, az tudja, hogy a tüneti kezelés feszültséget és olykor szorongást enyhít, könnyedebbé válik a napunk. Gondoljuk egy csupa aknés bőrű tinire egy randevú előtt, egy rozáceás bőrű felsővezetőre egy fontos prezentáció közben, és könnyedén érthetővé válik, miért van életminőséget javító hatása a külső kezeléseknek is.

 

Ettől még a belsővel foglalkozni megkerülhetetlen. Attól, hogy egy kamasznak a bőre a hormonális hullámvasúttól gyulladt, még tudunk rá hatni a táplálkozás befolyásolásával (sok zöldséggel, sok cukormentes folyadékkal, kevés olajos maggal, még kevesebb csokoládéval, snakkel, zsíros étellel), sok szabadtéri mozgással, kielégítő alvással, a lelki nehézségek feldolgozásában való segítségnyújtással.

 

Akinek rozáceás a bőre, könnyen megfigyelheti, mitől romlik a bőrállapota (idegesség, izgulás, tehetetlenség érzés, nehéz ételek, késő esti evés, alkohol, koffein, bizonyos mozgásformák, időjárás, hormonális változások). Ez a belső munka nem megkerülhető, mint ahogy a lemondások, a szokások átalakítása sem.

 

A közös pontok a gyulladt vagy napégett arcbőrnél a bőrpír, a meleg bőrfelszín, a húzódás vagy fájdalom, a sérülékeny bőr. Ezeken a tüneteken illóolajokkal, növényi olajokkal, növényi kivonatokkal csodásan tudunk segítenAz új ADRIENNE FELLER Mineralique termékcsalád a gyulladt, irritált arcbőrnek nyújt gyógyírt. A termékek segítséget tudnak nyújtani az aknés, tisztítást igénylő bőrre, a rozáceára, a napégés miatti bőrpírra, mivel kiemelkedően erős gyulladáscsökkentő, regeneráló, nyugtató hatásukkal minden olyan bőrállapotra jótékonyan hatnak, ahol pirosságot, gyulladást, vagy a bőr védekezőképességének gyengülését tapasztaljuk. A gyulladáscsökkentő hatás nem csak a fájdalomcsillapításban, fertőtlenítésben, nyugtató hatásban nyilvánul meg, hanem a megviselt bőr regenerálásában, a sejtek közötti kapcsolódás elősegítésében, a blokkok (duzzanat, ödéma) enyhítésében, így ezek a termékek csodásan működnek az érett, táplálást, regenerálást igénylő arcbőr esetében is.

 A Mineralique arctisztító hab úgy tisztítja a gyulladt bőrt, hogy mindeközben megkezdi az arcbőr regenerálását. A benne lévő tömjén, hamamelisz, hársvirág, vadalma kivonatok, és az orvosi levendula aromavíz nyugtatóan hatnak az érzékeny bőrre. A tisztítás mindennek az alapja, ugyanakkor egy irritált, érzékeny bőr esetében kiemelkedően fontos, hogy a bőrállapotnak megfelelő, kíméletes terméket használjunk.

 

Ha egy könnyed hidratálásra vágyunk csak, permetezzük át a bőrünket az Aromazen Herba Arcpermettel, majd könnyed, finom mozdulatokkal masszírozzuk be az arcbőrbe a Mineralique harmonizáló hidratálógélt. A Hidratálógél könnyen felszívódik, tökéletes választás a tavaszi, nyári melegebb hónapokra, és smink alá. Aknés bőr esetén is fontos a mindennapos regenerálás és táplálás, függetlenül attól, hogy mennyire zsíros a bőrfelszín, mivel az arcbőr szárítása csak kontraproduktív hatást eredményez. A Hidratálógélben lévő gyógyiszap és hazai termálvíz remineralizálja az arcbőrt és enyhíti a gyulladás tüneteit. Az írisz, hamamelisz és tömjén kivonatok segítik a sebgyógyulást, enyhítik az irritációt. Mindennapos használatával enyhülnek a gyulladás tünetei, egységesebb, szebb bőrképet kapunk.

A Mineralique harmonizáló maszk egy erős gyulladáscsökkentő maszk, amit többi pakolásunktól eltérően akár heti többszöri alkalommal is ajánlunk használni, főleg akut esetekben. A benne lévő hazai termálvíz és gyógyiszap regenerálja az arcbőrt. A tömjén, a balszamos szuhar, a mirha, és a kamilla kivonatok gyógyítják az irritált bőrt, fokozzák a heg nélküli sebgyógyulást, segítik az optimális bőrműködést. Azelainsav tartalma elősegíti a bőr legfelső rétegének optimális megújulási folyamatát, ami a pórusok eltömődése ellen hat.

 

Használható heti 2-3 alkalommal aknés, rozáceás, vagy napkárosodott bőrre. Ilyenkor a megtisztított arcbőrre vigyük fel a pakolást, majd 20 perc elteltével bő vízzel, kíméletesen öblítsük le. Az extra hatás elérésére a pakolás előtt masszírozzuk a nedves bőrünkbe 3-5 csepp Mineralique szérumot, melynek nyugtató, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatása összeadódik a fölé kent pakolással. Az orbáncfű, a muskotályrózsa, a szőlőmagolaj bőrmegújító és regeneráló hatása összeadódik ebben az arcolajban a tömjén, a szantál, a vetiver, és az orvosi levendula sebgyógyító, a borsmenta és citromhéj illóolaj hűsítő hatásával, ami igazi balzsammá teszi ezt az arcolajat a fájdalmas, húzódó bőr számára.

 

 

 

Akárhány termék használata mellett is döntünk, a Mineralique család minden egyes tagja abban támogatja a bőrünket, hogy visszanyerje optimális működésének képességét, enyhítse a fájdalmat, csillapítsa a gyulladást. Mindazt kapjuk tőle, amire az irritált, érzékeny, esetleg elvékonyodott bőr vágyik, egy védőréteget, mely a természet ajándékaival támogatja bőrünket abban, hogy önmaga gyógyítója legyen.

              

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE

"Minden számít, ami veled történik, de legfőképpen az, amit magadért teszel. A szépséget nem csak az őrzi meg, amit magadra kensz, hanem az is fontos, amit megeszel, ahogy élsz, amilyen reakcióid vannak helyzetekre és az is, ahogy gondolkodsz. Éppen ezért ez a blog nem csak arról szól, hogyan ápold a bőröd, sokkal inkább arról, hogyan érezd magad jobban a bőrödben, a lelkedben. Arról, hogyan teremts békét magad körül, magadban, hogy amikor a tükörbe nézel, egyre szebbnek lásd magad. Tarts velem, jó olvasást!"