Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett!

Mitől lesz egy kislányból nő?

2024 március 08.
Böröcz Borbála

Amikor meglátja az anyja pillantását, ahogy a saját tükörképére néz. Amikor felveszi az otthon található magassarkú cipőt, nyakláncot. Amikor magára tekeri valahogy az édesanyja melltartóját. Amikor nézi az anyját, nővérét, nagymamáját, ahogy este vagy reggel bekrémezi az arcát, a nyakát. Amikor először tesznek fel otthon egy pakolást az arcukra. Amikor nézi a szüleit, ahogy készülődnek egy színházba. Amikor az anyját évtizedeken át előre engedik otthon az ajtóban. Amikor megünneplik az első menstruációját. Amikor sok-sok beszélgetés után megérti, hogy a szexualitás mennyivel több, mint gyermeknemzés. Amikor rájön, hogy az anyja nem csak anya, hogy a szüleinek van egy olyan életük, ahol nem csak szülők, hanem férfi és nő. Amikor láthat közelebbről egy várandósságot, annak folyamatát, a lelassulást, a női test átalakulását. Amikor érzi otthon, hogy nem azért sportolunk, hogy megfeleljünk az aktuális divatnak, hanem örömből. Amikor nőnapra virágot kap a család férfi tagjaitól. Amikor először szed az asztalnál másoknak a levesből.

 

Az arckrém, a pakolások, a testápolás nem a női lét attribútumai, de fontos üzenetük lehet. Fontos vagyok magamnak. Magamra szánom ezt a napi 2x2 percet. Befelé figyelek. Nézem magamat, az arcomat, simítom a bőrömet, megérintem a testemet, nézem a ráncokat, vagy azok hiányát, tisztelettel bánok a testemmel, hálás vagyok neki, táplálom, ápolom, óvom, ha kell, gyógyítom.

 

Mit láthat ebből egy kicsi, majd egyre nagyobb lány? Hogy vagyok én magammal? Hogy tudom magam elfogadni? Mennyire vagyok hálás a testemnek (hogy megtart, hogy egészséges, hogy kihordott és megszült egy, vagy több gyermeket, táplálta őket, hogy teszi a dolgát nap, mint nap, napi 24 órában, megállás nélkül)? Mennyi időt szánok magamra? A szépségemre, a harmóniámra? Hogyan reagálok az idő múlására? Pánik vagy elfogadás? Önutálat vagy önszeretet?

Amikor este lemosom az egyébként kevés sminket magamról, sok vízzel megmosom az arcom, megtörlöm és bekenem magam, mikor mivel, akkor néha figyelnek a lányaim. Nem is kérdezik, inkább mondják, hogy „Mama, te szereted krémezni magad, ugye, te szereted ezt csinálni?”. A válaszom az, hogy igen. Szeretem. Mert jól esik, mert felfrissít, mert feltölti a testem, mert kifejezem magam felé a hálámat, hogy a bőröm ma is megvédett, határt szabott, elválasztott és összekötött, érezhettem általa. Ezzel az esti rituáléval adok hálát a testemnek.

 

Amikor lemosom az arcom a Rose de Luxe arclemosóval, akkor letisztítom magamról a napot, felkészítem magam az esti pihenésre, mélyen magamba szívom az illatát, a rózsát, a mirhát, a nerolit. Elképzelem, hogy eltűnik belőlem a vita, minek a tanúja voltam, lefolyik a mosdóba a nehézség, ami a nap folyamán a vállamat nyomta, helyette körülölel a tiszta illóolajok és növényi olajok puhasága, a bőröm lágyabb lesz. Hálás vagyok, hogy mindennapi életemnek része lehet ez az apró luxus, hogy a természet ápoló esszenciái erővel töltik fel a testem.

 

Ezután átnedvesítem az arcomat egy aromavízzel. Ez lehet rózsavíz, citromfű aromavíz, levendula víz. Ennek is időt hagyok, a tenyerembe teszem az aromavizet és benedvesítem vele a kezemmel az arcomat, nyakamat. Megérintem magam, a teljes tenyeremmel. Behunyom a szemem, ráteszem a tenyerem a szemgödörre, és élvezem a sötétet, az illatokat, ahogy a víz hűsíti a bőrömet.

 

Szeretem az arcolajokat. Nincs ebben semmilyen vallásos hit, csak szeretet. Szeretem, ahogy a nedves bőrömbe masszírozok 4-5 csepp ADRIENNE FELLER Rose de Luxe arcolajat, átmasszírozom vele a szemem környékét, a szájam körüli izmokat, az állam vonalát. Ebbe erőt teszek, a kezem csúszik a bőrömön, nem nyúzom magam, de erő és energia van a mozdulataimban, a pezsdülés, az áramlás, a körkörösség. De ha Neked egy szemránckrém komfortosabb, ugyanígy használható a szintén 100%-os tisztaságú, díjnyertes Rose de Luxe szemránckrém.

 

Végül egy hidratáló krémmel alaposan átmasszírozom az egész arcomat, nyakamat, dekoltázsomat. Mivel már van a bőrömön aromavíz, arcolaj és hidratáló krém, így könnyedek és dinamikusak a mozdulataim, teljes tenyérrel érintem az arcom, pont úgy, ahogy a gyerekeimet, vagy a páromat érinteném meg.

 

Nem több, mint két perc, de ebben a két percben magammal vagyok, függetlenül attól, hogy esetleg más is bent van a fürdőszobában. Nem törekszem arra, hogy ezt már akkor tegyem meg, amikor a lányaim alszanak, sőt. Én és ők is szeretik, ha a jó éjt puszik és ölelések illatosak, ha ez az utolsó nappali impulzus, ami éri őket. Az arcom és a kezem illatos, tiszta, puha. Nekik ez az anyai ölelés, ezt viszik magukkal az álmaik közé.

 

A Lányaim tudják, hogy miért fontos az arctisztítás, hogy miért teljes tenyérrel kenjük be magunkat, hogy mennyire finom a karmasszázs, hogy mennyire megtartó és életmentő az érintés a nagy nehézségek közepette. Ezt tanítom nekik esténként és reggelenként a tükör előtt, hogy nekik már könnyebb legyen az útjuk. Egy olyan eszközt adok a kezükbe, ami megtart, felemel, kikapcsol, rendszert visz az életbe, keretezi a napjainkat. Ha úgy érzed, nálatok eljött már az idő, segítsd őket, hogy megtapasztalják saját szépségüket. A Madeleine termékek kimondottan a fiatal bőrt támogatják olyan 100%-ban természetes hatóanyagokkal, mint a vadrózsa kivonat, az argán- és jojoba olaj.

 

Az önmagunkkal töltött idő nem áldozat. 2x2 perccel kevesebb cuki cicás videó, marketplace, frusztrálóan kerek fenekű influenszer, gazdasági hír, háborús borzalom, kerületi fennforgás, sorozat. 2x2 perc jelen idő, itt és most, kapcsolódás a természethez, a női léthez, érintés, szeretet magunk felé és üzenet a gyermekeink felé, hogy a család akkor működik, ha minden tagja megkapja azt az időt, energiát és figyelmet, amit érdemel, amitől a legjobb formáját hozhatja, amitől azt érzi, érdemes volt azt a napot is megélni.

 

 

Ahhoz, hogy te is megélhesd a tavaszi csúcsformádat, 2024. március 4. és 15. között 15% kedvezménnyel próbálhatod ki a válogatott ADRIENNE FELLER termékeket a Nőiség esszenciái akciónkban.

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE

"Minden számít, ami veled történik, de legfőképpen az, amit magadért teszel. A szépséget nem csak az őrzi meg, amit magadra kensz, hanem az is fontos, amit megeszel, ahogy élsz, amilyen reakcióid vannak helyzetekre és az is, ahogy gondolkodsz. Éppen ezért ez a blog nem csak arról szól, hogyan ápold a bőröd, sokkal inkább arról, hogyan érezd magad jobban a bőrödben, a lelkedben. Arról, hogyan teremts békét magad körül, magadban, hogy amikor a tükörbe nézel, egyre szebbnek lásd magad. Tarts velem, jó olvasást!"